2
Лютий 2020року
слово редактора

Готуйтеся до повного перезавантаження!

Краще досконало виконати менше роботи, аніж зробити погано в десять разів більше. Так і задоволення отримаєте, і не марнуватимете часу та грошей на штрафи.

Як попрацювали — оцінять інспектори Держпраці. Але, попереджаємо, цього року вони керуватимуться новими правилами проведення перевірок. Усі нововведення — в нашій таблиці. Їх небагато, але майже всі — не на користь роботодавців. Прав у інспекторів побільшало, тож перечитайте і підказки, які норми взяти на озброєння, щоб обстояти свої права в суді.

Щоб точно знати, чи завітають до вас контролери, скачайте з електронного варіанта нашого журналу план-графік перевірок. Якщо знайшли себе в плані, мерщій читайте, що ж зацікавить інспекторів. А якщо не знайшли, теж читайте, адже у будь-якому разі треба виконувати закон.

До речі, цього року на всіх нас чекає повне перезавантаження трудового законодавства. КЗпП планують замінити Законом «Про працю». Розповімо, чого від нього чекати. Ці зміни глобальні, тож не проґавте інформацію, яка допоможе вчасно адаптувати свою роботу до нових правил.

Аби отримати те, що хочете, перестаньте робити те, що не працює, і постійно самовдосконалюйтеся. Нашим передплатникам підтримувати форму допомагають не лише статті, а й професійні конкурси. Настав час підбивати підсумки. Зірочки зібрані (на ezarplata.mcfr.ua), результати готові. Тож вітайте найвправніших:

Оксану Барабаш,

Оксану Замельчук,

Наталію Корінь,

Ігора Краснокутського,

Валентину Охоцьку,

Ларису Сайгаченко,

Аллу Славинську,

Людмилу Ткачук,

Лідію Торовик,

Валентину Тростенюк,

Вікторію Шевченко,

Людмилу Шик,

Тетяну Юр’єву,

Олександра Ясиновського.

Ви найкращі!

З повагою
Ірина ЧИГИР,
головний редактор

 

РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ

ЛИТВИН А. М. — заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці — начальник відділу Міністерства соціальної політики УкраїниПОЛЬОВИК Л. В. — заступник директора Департаменту — начальник відділу методології забезпечення платежів Департаменту надходження доходів Пенсійного фонду України
ПІДЛУЖНА Н. В. — директор Департаменту стратегічного планування та аналізу Міністерства соціальної політики України 

ЕКСПЕРТНА РАДА

ЄФІМОВ О. М. — адвокат, аудитор, доцент кафедри цивільного та трудового права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, канд. юрид. наукПАХОМОВА А. К. — заступник начальника управління персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж — начальник відділу персоніфікованого обліку та інформаційних систем Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві
КУЗЬМЕНКО О. А. — бухгалтер, ТОВ «Міжнародний центр фінансово-економічного розвитку — Україна»ФІЛІПОВСЬКИХ Н. В. — заступник начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України
№ 2, 2020
Гаряча лінія Головбуха