1
Січень 2020року
слово редактора

Вітаємо з початком 2020 року!

Яким цей рік буде особисто для вас? Упевнені, щасливим і продуктивним. Адже минулого року ви не просто перегорнули 960 сторінок нашого тижневика, а застосували їх на практиці. Тож отримали величезний досвід і тепер можете впоратися майже з будь-яким завданням. А це шанс отримати підвищення. Ну що, рухаємося далі?..

Насамперед підготуйте шаблони, які спростять вашу роботу на цілий рік. Адже з 1 січня маємо нові соцстандарти. Не марнуйте часу на розрахунки базових показників. Просто збережіть наші таблиці із вже обчисленими розмірами:

Не забудьте із січня підвищити працівникам мінімальну зарплату. А це одразу дві добрі справи — і працівників потішите, і підприємство врятуєте від штрафів за порушення трудового законодавства. Вам на допомогу — фінансові орієнтири, приклади і зразки необхідних документів.

Якщо співпрацюєте з фізособами за ЦПД, перевірте, чи не принесуть такі взаємини штрафів від Держпраці. Вийти на вас контролерам допоможе ПФУ. Підкажемо, за яких умов інспектор вважатиме такі договори трудовими та з представниками яких професій ліпше взагалі не укладати цивільних договорів.

У краще майбутнє вірять майже всі, але мало хто докладає зусиль, аби мрії стали реальністю. Пропонуємо вам у цьому році не чекати на диво, а творити його власноруч. Мрійте, плануйте, але обов’язково дійте. Це і є формула успіху.

Щасливого вам нового року!

З повагою
Ірина ЧИГИР,
головний редактор

 

РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ

ЛИТВИН А. М. — заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці — начальник відділу Міністерства соціальної політики УкраїниПОЛЬОВИК Л. В. — заступник директора Департаменту — начальник відділу методології забезпечення платежів Департаменту надходження доходів Пенсійного фонду України
ПІДЛУЖНА Н. В. — директор Департаменту стратегічного планування та аналізу Міністерства соціальної політики України 

ЕКСПЕРТНА РАДА

ЄФІМОВ О. М. — адвокат, аудитор, доцент кафедри цивільного та трудового права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, канд. юрид. наукПАХОМОВА А. К. — заступник начальника управління персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж — начальник відділу персоніфікованого обліку та інформаційних систем Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві
КУЗЬМЕНКО О. А. — бухгалтер, ТОВ «Міжнародний центр фінансово-економічного розвитку — Україна»ФІЛІПОВСЬКИХ Н. В. — заступник начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України
№ 1, 2020
З Новим роком!